Από τα 24 στα 400 μοσχάρια: Η επιτυχημένη ιστορία του Κώστα Λίτσα που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της κρεατοβιομηχανίας


 

Ο Κώστας Λίτσας, τέταρτης γενιάς κτηνοτρόφος και τρίτης γενιάς κρεοπώλης, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα επιχειρηματία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Με αφετηρία τον μικρό στάβλο στον Κάλαμο, η οικογένεια Λίτσα ανέπτυξε μια επιχείρηση που σήμερα αποτελεί πρότυπο στον τομέα της κρεατοπαραγωγής.

Η Αρχή: Μια Οικογενειακή Ιστορία

Η ιστορία τους ξεκινάει σε έναν μικρό στάβλο στον Κάλαμο, όπου ο προπάππους του Κώστα ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία. Ωστόσο, ο πατέρας του έκανε το μεγάλο βήμα και άνοιξε ένα κρεοπωλείο, διευρύνοντας την επιχείρηση σε νέους ορίζοντες. Η φήμη της ποιότητας τους ξεπέρασε τα σύνορα του Καλάμου, φτάνοντας μέχρι τους παραθεριστές και τους ταξιδιώτες.

Η Επέκταση: Από 24 σε 400 Μοσχάρια

Με την πάροδο του χρόνου, ο Κώστας αποφάσισε να επεκτείνει το εγχείρημα, εστιάζοντας αποκλειστικά στην εκτροφή μοσχαριών. Από τα αρχικά 24 μοσχάρια, η επιχείρησή του φτάνει σήμερα τα 400, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρέατος στην Ελλάδα. Και όλα αυτά υπό την προσωπική του επίβλεψη, χωρίς εμβόλια και ορμόνες, πιστός στις παραδόσεις των προγόνων του.

Η Επιτυχία: Από το Καλάμι στην Φιλοθέη

Με την ποιότητα και το αγνότερο κρέας στο επίκεντρο, το κρεοπωλείο του Κώστα στη Φιλοθέη έχει γίνει προορισμός για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Οι σχέσεις του με τους τοπικούς κτηνοτρόφους, όπως το Νευροκόπι, ενισχύουν τη γκάμα προϊόντων του και εξασφαλίζουν τη συνεχή εφοδιαστική του αλυσίδα.

Στο Πλαίσιο του Πάσχα: Μια Παράδοση που Ζει

Κάθε χρόνο, ο Κώστας ετοιμάζεται για το Πάσχα, φέρνοντας τα αρνιά του από την Κάρυστο για να προσφέρει τα καλύτερα στους πελάτες του. Με τη συνδρομή της οικογένειάς του, διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις του Πάσχα, προσφέροντας κοκορέτσια, κοντοσούβλια και άλλες λιχουδιές που κάνουν τη γιορτή αξέχαστη για τους πελάτες του.

Ο Κώστας Λίτσας αποτελεί ένα πρότυπο επιχειρηματία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, προσφέροντας πάντα το καλύτερο στους πελάτες του. Με τον δρόμο που έχει χαράξει, η επιτυχία φαίνεται να είναι αναπόφευκτη, καθώς η ποιότητα και η αφοσίωσή του είναι οι κύριοι παράγοντες της.

Πηγή: protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال