Παγετός στην Πολωνία: Οι Αγρότες Ανάβουν Φωτιές για Προστασία των Καλλιεργειών τους


 

Πολωνοί αγρότες μάχονται με παγετό αργά την άνοιξη. Οι καλλιεργητές φρούτων και οι αμπελουργοί στην Πολωνία αντιμετώπισαν τη χαμηλότερη θερμοκρασία Απριλίου που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια τη νύχτα μεταξύ 22-23 Απριλίου.

Οι Πολωνοί αγρότες έκαναν πραγματικό «θέαμα» από τον αγώνα τους με τον όψιμο ανοιξιάτικο παγετό. Οι καλλιεργητές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα οπωροφόρα δέντρα τους από θερμοκρασίες που έφτασαν τους -6, -10 βαθμούς και ξάφνιασαν τα ανθισμένα περιβόλια.

Η πιο κρύα νύχτα των τελευταίων 20 ετών έχει κινητοποιήσει τους αγρότες στην Πολωνία

Οι νυχτερινοί παγετοί που αντιμετώπισαν οι Ρουμάνοι αγρότες δεν γλίτωσαν ούτε τα περιβόλια και τα αμπέλια στην Πολωνία. Σε πολλές περιοχές της χώρας δεν έχει καταγραφεί τόσο χαμηλή θερμοκρασία τις νύχτες του Απριλίου εδώ και 20 χρόνια. Οι καλλιεργητές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα οπωροφόρα δέντρα τους.

Η πρώιμη και ισχυρή έναρξη της άνοιξης με υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ στις αρχές Μαρτίου και Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα ισχυρή επιτάχυνση της εισόδου δέντρων και στην Πολωνία. Η «παράσταση» των ανθισμένων περιβόλων και μπουμπουκιών, όμως, καταστράφηκε ξαφνικά από τις αρνητικές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν μετά τις 20 Απριλίου. Ως εκ τούτου, επί του παρόντος, οι χαμηλές θερμοκρασίες του αέρα τη νύχτα έχουν γίνει τεράστια απειλή για την παραγωγή πολωνικών φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων εισαγόμενων μήλων.

Φωτιές σε περιβόλια και αμπέλια ως λύση σε μια σειρά από όψιμους παγετούς

Η καταπολέμηση των ανοιξιάτικων παγετών συνεχίζεται εδώ και αρκετές ημέρες από Πολωνούς αγρότες. Αν και όμορφες και γραφικές, οι φωτιές που ανάβουν ανάμεσα σε σειρές δέντρων ή αμπέλια δεν είχαν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο ο αγώνας να είναι αποτελεσματικός αν η θερμοκρασία έχει πέσει σε ορισμένες περιοχές στους -6 ή και στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η πιο χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την προστασία των οπωρώνων από τους οποίους οι Πολωνοί αγρότες είναι οι φωτιές, που ανάβουν ανάμεσα σε σειρές δέντρων ή αμπέλια.

Ποιες άλλες μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει οι Πολωνοί καλλιεργητές φρούτων για να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους

Οι Πολωνοί αγρότες έβαλαν στην πράξη τις πιο χρήσιμες μεθόδους καταπολέμησης του παγετού που μπορούσαν να βρουν. Από τη διασπορά καπνού από φλεγόμενα δέματα που τυλίγονται στο έδαφος, μέχρι την αναγκαστική κατάψυξη των δέντρων μέσω άρδευσης ή πιο αντισυμβατικών μεθόδων, όπως η χρήση ελικοπτέρου για τη θέρμανση του αέρα.

Πηγή agronewsbomb.gr

Παγετός στην Πολωνία: Οι Αγρότες Ανάβουν Φωτιές για Προστασία των Καλλιεργειών τους
Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال