Προκήρυξη Παρέμβασης για τη Διατήρηση Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων


 

Προκήρυξη Παρέμβασης για τη Διατήρηση Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προκηρύξει, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024, τη γεωργοπεριβαλλοντική - κλιματική Παρέμβαση Π3-70-1.5 με τίτλο: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την περίοδο 2023-2027.

Δικαιούχοι αυτής της Παρέμβασης μπορούν να είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών που είναι κάτοχοι φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Οι αιτήσεις στήριξης θα πρέπει να υποβληθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2024.

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στήριξης είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή της ΕΑΕ του έτους 2024.

Το έτος 2024 αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της Παρέμβασης Π3-70-1.5.

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται είναι πενταετούς διάρκειας, με ημερομηνία έναρξης την 21η Μαΐου 2024.

Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση των στοιχείων στην ΕΑΕ του έτους 2024 δεν προκαταλαμβάνει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα των διαδικασιών επιλογής των πράξεων και δεν συνεπάγεται την ένταξη των ενδιαφερομένων στην Παρέμβαση.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024 θα εκδοθεί η Πρόσκληση της Παρέμβασης, βάσει της οποίας οι υποψήφιοι δικαιούχοι κάτοχοι ζωικού κεφαλαίου αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων θα υποβάλλουν σχετική αίτηση στήριξης προκειμένου να ενταχθούν στην Παρέμβαση Π3-70-1.5 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال