Πιάνει 1 ευρώ το πρώτο καρπούζι, πιο πρώιµη από ποτέ η παραγωγή στα θερμοκήπια


 

Ήρθαν και έδεσαν οι πρώτες ζέστες µε το θερµοκηπιακό καρπούζι ποικιλίας Μποστάνα που ξεκίνησε να µαζεύεται 9 Απριλίου στην Αµαλιάδα, ενώ από τις 15 του µήνα άρχισε και η συγκοµιδή των Σελίν

Τα πρώτα 30άρια έφεραν και υψηλή ζήτηση από το εγχώριο εµπόριο, µε τις καθαρές τιµές να διαµορφώνονται στα 90-95 λεπτά το κιλό για την εσωτερική αγορά και στα επίπεδα των 85-90 λεπτών για την εξαγωγή.

Η καλή περσινή σεζόν στα καλοκαιρινά φρούτα έδωσε το έναυσµα για µία αύξηση των φυτεύσεων στις υπαίθριες καλλιέργειες του Μαρτίου, η οποία στην περίπτωση του καρπουζιού υπολογίζεται στο 10% σύµφωνα µε δηλώσεις του δραστήριου παραγωγού Βασίλη Πασσά. Το καρπούζι είναι µεν ένα προϊόν µε σηµαντικές αυξοµειώσεις στην τιµή, όµως η καλή ζήτηση των τελευταίων ετών µεγαλώνει σταδιακά την αφοσίωση των παραγωγών.

Η σεζόν του αιγυπτιακού καρπουζιού ξεκινά 

Η εποχή του αιγυπτιακού καρπουζιού πρόκειται να ξεκινήσει και ένας εξαγωγέας έχει επενδύσει πολλά στην αύξηση της παραγωγής του.

Ο Reham Kamal, διευθυντής εξαγωγών και μάρκετινγκ της εταιρείας Egypt Fresh Energy ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για καρπούζια την περασμένη σεζόν, τριπλασίασε την έκταση του θερμοκηπίου του. Η δράση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε παραγωγή 4000 τόνων καρπουζιών φέτος.

Η επερχόμενη σεζόν δεν θα είναι χωρίς προκλήσεις. «Η εποχή του καρπουζιού της Αιγύπτου παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η πιθανή λειψυδρία μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση και την ποιότητα των καρπών.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες, οι παραγωγοί εφαρμόζουν μια πολύπλευρη προσέγγιση. Πρώτον, χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία θερμοκηπίου. Χρησιμοποιώντας συστήματα κλιματισμού, βελτιστοποιούν τις συνθήκες καλλιέργειας στα θερμοκήπια, διασφαλίζοντας βέλτιστα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας».

Δεύτερον, χρησιμοποιούν στρατηγικές διαχείρισης νερού, καθώς εφαρμόζουν τεχνικές άρδευσης εξοικονόμησης νερού, όπως η στάγδην άρδευση για την ελαχιστοποίηση της χρήσης του νερού με παράλληλη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Τέλος, καλλιεργούν ποικιλίες ανθεκτικές στην ξηρασία, επιλέγοντας στρατηγικά ποικιλίες καρπουζιού γνωστές για την ανθεκτικότητά τους σε θερμά και ξηρά κλίματα.

Πηγή fresher.gr

Πιάνει 1 ευρώ το πρώτο καρπούζι, πιο πρώιµη από ποτέ η παραγωγή στα θερμοκήπια
Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال