Τι πληρώνει πριν το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ και τι πάει για μετά


 

Οι αγρότες αναμένουν με ανυπομονησία την πληρωμή του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προς τους Αγρότες (ΟΠΕΚΕΠΕ) πριν το Πάσχα, χαρακτηρίζοντας αυτήν την αναμονή ως μια οικονομική ανάσα για την κάλυψη των δαπανών της καλλιέργειας και της εκτροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον e-Agrotis.g, προβλέπεται ότι πριν από το Πάσχα θα γίνουν πληρωμές ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι παραγωγοί ελπίζουν ότι αυτό θα αποτελέσει μια ανακούφιση για τις οικονομικές τους δυσκολίες.

Εντολές από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν οδηγήσει το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ σε διπλοβάρδιες εργασίες, επιταχύνοντας τους απαραίτητους ελέγχους για την έκδοση των πληρωμών.

Όσον αφορά στα οικολογικά σχήματα, αναφέρεται ότι ένα μέρος του κονδυλίου των 425 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν μετά τις γιορτές. Παρόλα αυτά, η πλήρης πληρωμή των αδιάθετων 88 εκατομμυρίων ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης για το 2023 είναι δύσκολο να επιτευχθεί πριν το Πάσχα.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ, όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να είναι έτοιμη η πληρωμή των ενισχύσεων μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στη Μεγάλη Εβδομάδα.


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال