Τι φυτεύουμε τον Μάρτιο


 

Ποια φυτά μπορούμε να φυτέψουμε τον Μάρτιο σε κήπο και σε γλάστρα από αρωματικά φυτά και λουλούδια, μέχρι καρποφόρα δέντρα και λαχανικά. 

Ο Mάρτιος είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου και φέρνει μαζί του την άνοιξη, την εποχή που η φύση ξαναζωντανεύει και ξεκινά η βλάστηση των φυτών. Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ιδανικός για να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας χόμπι, την κηπουρική, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Ξεκινάμε, λοιπόν, τον μήνα Μάρτιο με την φύτευση αρωματικών φυτών για να φτιάξουμε έναν όμορφο βοτανόκηπο, ώστε να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Συνεχίζουμε με νέες φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις ανοιξιάτικών λουλουδιών και καλλωπιστικών φυτών, καθώς και με τη σπορά και φύτευση γκαζόν. 

Επίσης, μέσα στον Μάρτιο, μπορούμε να φυτέψουμε αγαπημένα καρποφόρα δέντρα και θάμνους για να απολαμβάνουμε τους νόστιμους καρπούς τους. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι φυτεύουμε τον Μάρτιο για να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο ανοιξιάτικο κήπο.

Ποια αρωματικά φυτά και βότανα φυτεύουμε τον Μάρτιο σε κήπο και σε γλάστρα;

Οι φυτεύσεις του Μαρτίου μπορούν να ξεκινήσουν με τη δημιουργία ενός βοτανόκηπου για να απολαμβάνουμε φρέσκα βότανα και φαρμακευτικά φυτά στο σπίτι. Αυτή την εποχή μπορούμε να κάνουμε νέες φυτεύσεις και να μεταφυτεύουμε αγαπημένα αρωματικά φυτά όπως: 

Ρίγανη , δεντρολίβανο , φασκόμηλο , μέντα , δυόσμο , λεβάντα , μελισσόχορτο , θυμάρι και δίκταμο 

Ποια λαχανικά φυτεύουμε τον Μάρτιο στον κήπο και σε γλάστρα

Μέσα στον Μάρτιο, είναι κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε πατατόσπορο για καλλιέργεια πατάτας καθώς και κοκκάρι για καλλιέργεια κρεμμυδιού. Επιπλέον, μπορούμε να φυτέψουμε αρκετά βολβώδη και πράσινα λαχανικά για υπέροχες σαλάτες, όπως: 

μαρούλι , σπανάκι , μαϊντανού , άνηθο , παντζάρι , καρότο 

Στις νότιες περιοχές της χώρας, έχουμε κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσουμε πρώιμες φυτεύσεις για: 

Ντομάτα , πιπεριά , κολοκυθάκι , μελιτζάνα .

Καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει αρκετά, τα νεαρά κηπευτικά είναι ακόμα ευαίσθητα και ίσως χρειαστεί να σκεπάσουμε με ειδικό νάιλον για προστασία από το κρύο και τον παγετό. - Πηγή: www.mistikakipou.gr

Ποια καρποφόρα δέντρα και θάμνους φυτεύουμε τον Μάρτιο;

Την άνοιξη φυτεύουμε καρποφόρα δέντρα και θάμνους που είναι ριζωμένα σε γλάστρα με χώμα, σε αντίθεση με την εποχή του χειμώνα που γίνεται φύτευση με γυμνόριζα φυτά χωρίς μπάλα χώματος. 

Μέσα στον Μάρτιο, μπορούμε να φυτέψουμε αειθαλή καρποφόρα δέντρα όπως:

Λεμονιά , πορτοκαλιά , μανταρινιά όπως επίσης και φυλλοβολά δέντρα όπως βερικοκιά , ροδάκινά και αχλαδιές .

Επιπλέον, ο Μάρτιος είναι κατάλληλη εποχή για φύτευση καρποφόρων θάμνων όπως: Βατόμουρα , φραγκοσταφυλά , σμέουρα και μυρτιλα .

Με  πληροφορίες από mistikakipou.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال