Πριν πληρωθούν ήρθε ο λογαριασμός για κόστος δήλωσης eco-schemes


 

Πριν καν πληρωθούν τα eco-schemes ήρθε ο λογαριασμός στους αγρότες για το κόστος δήλωσης των δράσεων

«Για κάθε αίτηση που υποβλήθηκε συνεταιρισμοί και ιδιωτικά γραφεία, που μεσολάβησαν, ζητούν είτε ένα φιξ ποσό, που κυμαίνεται από 37 ευρώ και φτάνει έως τα 40 ευρώ με το ΦΠΑ, είτε ποσοστό 8% έως 10%, επί των επιδοτήσεων, που θα λάβουμε από τα οικολογικά σχήματα. Τα έδωσαν όλα στις εταιρείες και δεν μένει τίποτε για τους αγρότες. Όλος ο κόσμος έχει ανέβει στα κάγκελα, είμαστε αναστατωμένοι», τονίζεται από οργισμένους παραγωγούς, οι οποίοι, όπως αποκαλύπτουν, τα τελευταία 24ωρα καλούνται να περάσουν τις επόμενες ημέρες να παραλάβουν τα τιμολόγια για να εξοφλήσουν την οφειλή τους.

Μεγάλη συνεταιριστική οργάνωση από τη Βόρεια Ελλάδα, με την οποία ήρθε σε επαφή το Agronews, ανέφερε ότι με απόφαση του ΔΣ πράγματι προσδιορίστηκε αποζημίωση για τη διεκπεραίωση της υποβολής της δήλωσης στα 40 ευρώ με ΦΠΑ, από τα οποία όμως, όπως διευκρινίζεται το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ποσού προορίζεται να αποδοθεί στις εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται την εξειδικευμένη εφαρμογή.

«Οι περισσότεροι έχουν επιλέξει να πάνε στη λύση της παρακράτησης ποσοστού, που φτάνει έως το 10% της επιδότησης. Στην περίπτωση της οργάνωσής μας, ωστόσο, επειδή πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία δεν το είδαμε τυχοδιωκτικά. Αποφασίσαμε έτσι να πάμε σε φιξ ποσό, το οποίο να καλύπτει το κόστος της ειδικής εφαρμογής και ότι τουλάχιστον δεν θα μπούμε μέσα, διότι εξυπηρετήσαμε περισσότερους από 1.300 παραγωγούς. Άλλωστε ο κάθε αγρότης προβλέπεται να λάβει 3 ευρώ το στρέμμα για την εφαρμογή», τονίστηκε χαρακτηριστικά, από εκπρόσωπο του συγκεκριμένου συνεργατικού σχήματος.

www.agronews.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال