Πόλεμος για το Βαμβάκι: Θεσσαλία εναντίον Ολλανδίας


Λόγο για πόλεμο κάνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, μετά τις διαρροές ότι το master plan των Ολλανδών προτείνει μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το εισόδημα των 15.000 αγροτικών οικογενειών από την πώληση του συσπόρου βαμβακιού είναι 210 εκ. ευρώ και επιπλέον συνδεδεμένη επιδότηση από την ΚΑΠ 65 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανάρτησή του:

Η μεταποίηση του Ελληνικού βαμβακιού μειώνει τις εισαγωγές για τον Έλληνα καταναλωτή και αυξάνει τις εξαγωγές φέρνοντας συνάλλαγμα στην Χώρα.

Ειδικά για την Θεσσαλία.

Το εισόδημα των 15.000 αγροτικών οικογενειών από την πώληση του συσπόρου βαμβακιού είναι 210 εκ€ και επιπλέον συνδεδεμένη επιδότηση από την ΚΑΠ 65 εκ, €. Οι εξαγωγές του εκκοκκισμένου βαμβακιού για την Θεσσαλία είναι περίπου 200 εκ, € και του βαμβακόσπορου 45 εκ. € ετησίως.

Η μεταποίηση των 50.000 τόννων (100.000 τόννοι ετήσια παραγωγή) Εκκ βαμβακιού στη Θεσσαλία θα φέρει έσοδα στην τοπική οικονομία τουλάχιστον 2 δις € ετησίως μέσω των εξαγωγών και αποτροπής των εισαγωγών.

Επίσης θα δημιουργήσει περίπου 6.500 άμεσες θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας , μόνο στον μεταποιητικό τομέα στην Θεσσαλία. Αποφέροντας τουλάχιστον 200 εκ€ σε μισθούς, εισφορές κλπ στην τοπική οικονομία.

Η μεταποίηση αυτή θα απαιτήσει περίπου επενδύσεις αξίας 600-700εκ€.

0,7 δις € επενδύσεις θα φέρουν 20 δις € τζίρο και 5 δις € έσοδα στην τοπική οικονομία στη δεκαετία.

Αυτά για όσους αρχίζουν να σκέπτονται το βαμβάκι να φύγει από τη Θεσσαλία.

Θα γίνει πόλεμος.

 

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال