Απελπισία στους αμυγδαλοπαραγωγούς: Καθυστέρηση αποζημιώσεων και αντίξοες συνθήκες


 

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί Όσσας ζητούν άμεσα αποζημιώσεις για τον παγετό του 2023  . Κλίμα έντονης δυσφορίας και δυσαρέσκειας καθώς και πραγματικής απελπισίας για το τι μέλει γενέσθαι έχει  προκαλέσει στους παγετόπληκτους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών Ν. Λάρισας η αδικαιολόγητη -όπως τη χαρακτηρίζουν- καθυστέρηση της μη καταβολής των αποζημιώσεων από τον καταστροφικό παγετό του περσινού Μαρτίου του 2023, καθόσον η ζημιά στις δενδρώδεις καλλιέργειες ήταν ολοκληρωτική. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου, Αγρ/κου Συλλόγου Δ.Ε. Νέσσωνος και Ελάτειας & Συλ. Αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας επισημαίνουν ότι απαιτούν ίση και δίκαιη μεταχείριση, την ώρα που «είναι γνωστό ότι σε άλλο νομό έχουν ήδη  δοθεί de minimus αποζημιώσεις, όταν μάλιστα για  εμάς είναι μία ακόμη χρονιά καταστροφικού παγετού για τις δενδροκαλλιέργειές μας.

Αποτελούμε τον κύριο μοχλό της παραγωγικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, έχουμε επέλθει σε δεινή κατάσταση και αδυνατούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στη συνέχιση της καλλιεργητικής διαδικασίας».

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال