Ίδρυση Πανελλήνιας Ένωσης Επιτραπέζιας Ελιάς: Μια Νέα Αρχή για τον Ελαιοκομικό Τομέα


Μια νέα φωνή αναδύεται στον ελαιοκομικό χώρο της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Επιτραπέζιας Ελιάς, με πρόεδρο τον έμπειρο ελαιοπαραγωγό, Ανέστη Μαυροειδή. Η έναρξη λειτουργίας αυτής της ένωσης σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τον τομέα, προσφέροντας ελπίδα και δυνατότητες για βελτίωση και ανάπτυξη.

Ο πρωτογενής ελαιοκομικός τομέας αντιμετωπίζει πλήθος προκλήσεων, από την κλιματική κρίση μέχρι το αυξημένο κόστος παραγωγής και την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Η ανάγκη για συλλογική δράση και ενότητα είναι πιεστική. Η νέα ένωση, ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη, προσφέροντας ένα φόρουμ όπου οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, να αναζητήσουν λύσεις και να προωθήσουν τα κοινά συμφέροντα.

Μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας, η ένωση επιτέλους είναι γεγονός. Το Καταστατικό της καταρτίστηκε με προσοχή και λεπτομέρεια, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μιας δομής που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες των μελών της.

Στις 24 Μαρτίου 2024, στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική γενική συνέλευση της ένωσης, με τη συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Η σύνθεση του συμβουλίου αντικατοπτρίζει την ευρεία γεωγραφική και επαγγελματική εκπροσώπηση του τομέα, ενώ η προεδρία του Ανέστη Μαυροειδή εμπνέει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Με την πρόσκληση νέων μελών, η Πανελλήνια Ένωση Επιτραπέζιας Ελιάς ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της φωνής του ελαιοκομικού τομέα και την επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν. Με την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των μελών της, η ένωση θα καλλιεργήσει ένα περιβάλλον όπου ο ελαιοκομικός τομέας θα μπορεί να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΣΟΕΠΕ ως εξής:


Πρόεδρος: Μαυροειδής Ανέστης (Α.Σ. Λιβανατών Φθιώτιδος ΚΥΝΟΣ)
Αντιπρόεδρος: Μπαλτάς Αθανάσιος (Α.Σ. Αρχαία Ωλένεια ΑιτΜας STAMNA OLIVES)
Γραμματέας: Μιχαλούτσος Στυλιανός (Α.Σ. Γερακίου Λακωνίας)
Ταμίας: Σιαδήμας Κωνσταντίνος (Α.Σ. Αιτωλία Μεσολόγγι)
Μέλη:
Βλάχος Χρήστος (Ο.Π. Κυνουρίας Αρκαδίας)
Ευαγγελινός Δημήτρης (Biolivia Όλινθος Χαλκιδικής)
Παπασάϊκας Περικλής (Α.Σ. Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας)
Χαντζησάββας Χαράλαμπος (Ο.Π. Αγίου Ανδρέα Καβάλα)
Χαλάτης Αθανάσιος (Α.Ε.Σ. Καλυβίων Χαλκιδικής).

Κατόπιν αιτήσεως τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΣΟΕΠΕ γίνονται δεκτά τα παρακάτω νέα μέλη:
Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ελαιοχώρια Χαλκιδικής
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Κεφαλόβρυσο Αιτ/νιας Ελαία
Αγροτικός Συνεταιρισμός Aitoliko Olives


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال