Αποκαλύπτοντας τη Γεύση της Γαλλίας: Ένα Πρωτοποριακό Μουσείο Τυριού στο Παρίσι


 

Το πρώτο μουσείο του είδους του στη Γαλλία, θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Ιουνίου 2024, στον αριθμό 39, rue Saint-Louis en l’Île, στο τέταρτο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, το Musée du Fromage υπόσχεται στους επισκέπτες ένα «ταξίδι και την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς» του πολυαγαπημένου γαλλικού γαλακτοκομικού προϊόντος, του οποίου υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.200-1.800 ποικιλίες σε εθνικό επίπεδο.

Το μουσείο θα προσκαλεί τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τυρί και να μάθουν περισσότερα για τους παραγωγούς και τις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά μαθήματα και εργαστήρια. Στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει επίσης γαλακτοκομείο και μονάδα για τα κρεμώδη.

«Θα μπορείτε να δείτε έναν τυροκόμο να φτιάχνει διαφορετικά τυριά όλη την ημέρα, με στόχο να γίνει μια γνήσια συζήτηση», δήλωσε ο Pierre Brisson, διευθυντής δύο εταιρειών παραγωγής τυριού και ιδρυτής της Paroles de Fromagers, της οργάνωσης πίσω από το μουσείο, σε διεθνή μέσα.

Το μουσείο θα απευθύνεται σε ανθρώπους από τη Γαλλία εξίσου με τους τουρίστες και θα προσκαλεί όλους τους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα και να εκτιμήσουν την «τυροκομική κληρονομιά» της χώρας.

Η είσοδος θα κοστίσει 20 € για ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων τυριού) και 10 € για εφήβους και φοιτητές γεωργίας. Θα είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών και για αγρότες και τυροπαραγωγούς.

με πληροφορίες  tyrokomos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال