Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Αποκάλυψη Απάτης: Τους έπιασαν στα "πράσα", Νοθευμένο Λάδι Ως Παρθένο Ελαιόλαδο

Αποκάλυψη Απάτης: Τους έπιασαν στα "πράσα", Νοθευμένο Λάδι Ως Παρθένο Ελαιόλαδο


 

Ένα ζευγάρι απατεώνων πούλησε μέσω διαδικτύου σε μία γυναίκα στον Ωρωπό ηλιέλαιο, λέγοντάς της ότι πρόκειται για παρθένο ελαιόλαδο.

Η γυναίκα βρήκε το λάδι σε τιμή ευκαιρίας και έτσι αποφάσισε να το αγοράσει. Ωστόσο μόλις υποψιάστηκε ότι είναι νοθευμένο το έστειλε για ανάλυση.

«Μας είπαν ότι ήταν ηλιέλαιο με χρωστικές και ελάχιστο ελαιόλαδο μέσα», είπε μιλώντας στο Star.

«Δεν με ένοιαξε η οικονομική μου ζημία, το ότι έχασα 170 ευρώ. Εμείς προλάβαμε και χρησιμοποιήσαμε το λάδι, θα μπορούσε να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα υγείας, γιατί δεν ξέρω τι άλλο είχε μέσα. Πόσος κόσμος που έχει πάρει λάδι από τους συγκεκριμένους διατρέχει κίνδυνο», προσέθεσε.

Πώς έγινε η σύλληψη

Το θύμα της απάτης έκανε καταγγελία στο Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού και οι αστυνομικοί έστησαν παγίδα στο ζευγάρι και τους συνέλαβαν. Το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι και οι ίδιοι έχουν πέσει θύματα απάτης.

«Από τη στιγμή που κατέβασαν τους τενεκέδες με το λάδι από το αυτοκίνητό τους συνδράμανε οι συνάδελφοι και συνέλαβαν το ζευγάρι. Λέγανε ότι και οι ίδιοι έχουν πέσει θύμα απάτης», είπε ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Γιολδάσης.

Επικίνδυνα για την υγεία νοθευμένα λάδια

Σύμφωνα με τον γενικό γιατρό, Κωνσταντίνο Μπαλάσκα: «Οι δίαιτες πλούσιες σε Ω6 λιπαρά, που βρίσκονται συχνά σε ψεύτικα ελαιόλαδα, έχουν συνδεθεί με αυξημένη φλεγμονή, καταστολή του ανοσοποιητικού, βλάβες από ελεύθερες ρίζες, αύξηση βάρους, πολλαπλασιασμό των κυττάρων και αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου».

Το λάδι που πωλείται χύμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال