Υψηλή ζήτηση για αχλάδια στην Ευρώπη


 

Σύμφωνα με τον Santiago Lyons, Διευθυντή Πωλήσεων της Fruit World, η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και υψηλή αισθητική στα παραγόμενα φρούτα. «Τα πρώτα σημάδια από τις αγορές δείχνουν ενδιαφέρον για τις ποικιλίες William’s, Beurre D´Anjou και αχλάδια του Packham. Αναμένουμε μια υπέροχη σεζόν 2024, με την Ευρώπη να έχει υψηλή ζήτηση λόγω των χαμηλών αποθεμάτων στην αγορά.», είπε.

Η Fruit World εξάγει 15 000 τόνους προϊόντων παγκοσμίως, με το 30% του τρέχοντος όγκου να αποστέλλεται στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, το 24% στην Ευρώπη, το 40% στη Λατινική Αμερική και το 6% στη Βόρεια Αμερική. «Ενδιαφερόμαστε για την περαιτέρω ανάπτυξη της Βόρειας Αμερικής και των ασιατικών αγορών. Είμαστε ανοιχτοί να γνωρίσουμε νέους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις βασικές μας αξίες να προσφέρουμε στους πελάτες μόνο την καλύτερη ποιότητα προϊόντων», δηλώνει ο Lyons.

Η εταιρεία καλλιεργεί διαφορετικές ποικιλίες αχλαδιών, εκ των οποίων ξεχωρίζει η ποικιλία William’s/Bartlett ως η πιο πολυπόθητη και απαιτητική, όπως επισημαίνει ο Lyons: « Πρόκειται για την ποικιλία που διαθέτει μια “αληθινή” γεύση αχλαδιού, με τη συγκομιδή να ξεκινά τον Ιανουάριο. Από την άλλη, η Packham’s Triumph είναι μια γενικά μεγάλη ποικιλία με πράσινο φλοιό που συλλέγεται τον Φεβρουάριο. Η ποικιλία Beurre D´Anjou αποτελεί ένα παραδοσιακό γαλλικό αχλάδι με πράσινη φλούδα, με τη συγκομιδή να ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου έως αρχές Φεβρουαρίου. Όσον αφορά την ποικιλία Red Bartlett είναι μια μετάλλαξη του William, αλλά με κόκκινο δέρμα που αποκτά πολύ λαμπερή όψη όταν ωριμάζει και η συγκομιδή ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου έως αρχές Φεβρουαρίου.

Πέραν των ποικιλιών αχλαδιών, η εταιρεία εκτός από την επωνυμία Fruit World, διαθέτει επίσης τις διάσημες μάρκες Don Elias και Los Andes. Σήμερα, αποτελεί μια εκλεπτυσμένη εταιρεία με έδρα την υψηλή κοιλάδα του Ρίο Νέγκρο, στην Παταγονία, Αργεντινή, υπό τη διεύθυνση του ιδιοκτήτη τρίτης γενιάς, Damian Zetone. «Κάθε χρόνο, πελάτες από όλο τον κόσμο βιαστικά επιζητούν προγράμματα με την Fruit World, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τους με τα καλύτερα αχλάδια στην Αργεντινή,” σημειώνει ο Lyons, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας της εταιρείας.

Η Fruit World προσφέρει επίσης τις ποικιλίες μήλων Royal Gala, Red Delicious, Cripps Pink και GrannySmith. Η τρέχουσα παραγωγή τους αποτελείται κυρίως από αχλάδια (80%) και μήλα (20%), τα οποία εξάγονται σε πολλούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Πηγή fresher.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال