Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Επιτρέπεται να μεταφέρω Ξύλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό μου;

Επιτρέπεται να μεταφέρω Ξύλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό μου;


 

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες να επικρατούν αυτή την περίοδο πολλοί είναι οι οδηγοί που μπαίνουν στον πειρασμό να μεταφέρουν ξύλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό τους. Είναι όμως αυτό νόμιμο;

Αυξημένες τιμές παρουσιάζουν τα καυσόξυλα, ιδίως εν όψει της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. Στην προσπάθειά τους να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο το κόστος θέρμανσης, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που μπαίνουν στον πειρασμό να μεταφέρουν τα ξύλα με το αυτοκίνητό τους.

Όσο και αν το παραπάνω ακούγεται «αθώο», οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν τον μπελά τους σε ενδεχόμενο έλεγχο από τις αρχές, ακόμη και αν τα ξύλα δεν είναι αγορασμένα και προέρχονται από δέντρα που βρίσκονται σε χωράφι δικής τους ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία, ο οδηγός δεν μπορεί πάει στην «πηγή» (χωριό ή βουνό) και να φέρει ξύλα, καθώς η κίνηση αυτή θεωρείται εμπορική και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας κάποιο ελαφρύ επαγγελματικό βαν ή pick-up.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί κάποιος να μεταφέρει καυσόξυλα με το αυτοκίνητό του είναι εάν τα αγοράσει από κατάστημα λιανικής και ταυτοχρόνως να φέρει μαζί του την απόδειξη αγοράς για αυτά.

Στην παραπάνω περίπτωση τον περιορισμό για το πόσα ξύλα μπορείτε να μεταφέρετε τον θέτουν οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας και συγκεκριμένα το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι τα φορτωμένα καυσόξυλα δεν θα πρέπει να περνούν σε καμία περίπτωση πάνω από το ύψος των παραθύρων και θα πρέπει να βρίσκονται, για λόγους ασφάλειας, στο πορτμπαγκάζ.

Πηγή - carandmotor.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال