Φύλλα ελιάς αντί για αλάτι


 

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι τα φύλλα της ελιάς είναι πλούσια σε πολυφαινολικές ουσίες που έχουν εξαιρετικές ιδιότητες για την υγεία. Με το εκχύλισμά τους παράγονται πολλά προϊόντα σήμερα στην αγορά σε βοτανοπωλεία ή και διαθέσιμα στο ράφι ανάμεσα σε συμπληρώματα διατροφής. Η καινοτομία, αυτή τη φορά, ωστόσο, αφορά μια διαφορετική χρήση: τη χρήση εκχυλίσματος φύλλων ελιάς για την παραγωγή εναλλακτικής λύσης στο επιτραπέζιο αλάτι.
Το όνομά του είναι Ελαιόλαδο της Τοσκάνης, ένα φυσικό καρύκευμα ψεκασμού που λαμβάνεται από το φύλλο της ελιάς και ικανό να αντικαταστήσει πλήρως το αλάτι στο τραπέζι, να προσφέρει πιο αλμυρή γεύση στα πιάτα, να παρέχει πολυφαινόλες ελιάς χρήσιμες για τη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και να περιέχει 80% χλωριούχο νάτριο λιγότερο νάτριο. Θα συμβεί 90 χιλιάδες μπουκάλια κάθε μέρα με μια αγορά που εκτός από την Ιταλία θα αφορά τη Βόρεια Αμερική και την Άπω Ανατολή. Θα παραχθεί από Isf of Livorno – Italy Smart Food, του οποίου ο Διευθύνων Σύμβουλος, Dario Nadimi Zahedani, εικονογράφησε το έργο τις τελευταίες ημέρες στην αίθουσα του Castagneto Banca (της οποίας η χρηματοοικονομική εταιρεία Invitalia υποστηρίζει το Isf).

«Το ιπποφαές – εξήγησε η Nadimi – είναι μια μοναδική σπεσιαλιτέ στον κόσμο Εμπλουτίζει τη γεύση και αντικαθιστά τη χρήση αλατιού με μεγάλα οφέλη για την υγεία. Ένα ευγενές καρύκευμα χωρίς λιπαρά, ψυχρής παραγωγής συνδυασμένο με μούρα αρκεύθου και μπαχαρικά και διατηρημένο σε δρύινα βαρέλια Bolgheri».

Παράγεται με νέες τεχνολογίες ψύξης και συστήματα κυκλικής βιοοικονομίας χωρίς τη χρήση χημικών προσθέτων και θερμότητας, διατηρώντας τις ευεργετικές πολυφαινόλες της ελιάς και τα αυτοφυή αρώματα. Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την εταιρεία, μια καινοτόμος διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και δεν απελευθερώνει χημικές ουσίες στο περιβάλλον. «Η δική μας είναι μια νέα πράσινη τεχνολογία – τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Italy Smart Food – με μειωμένοι χρόνοι διεργασίας, υψηλή ικανότητα εκχύλισης, μηδενικοί διαλύτες, εκατό τοις εκατό οικολογικά βιώσιμο και χωρίς απελευθέρωση μολυσματικών υπολειμμάτων στο περιβάλλον. Θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί ότι τα φύλλα έχουν μηδενικό κόστος και μετά την επεξεργασία τα επιστρέφουμε στους παραγωγούς για χρήση λιπάσματος».

Με διάφορες γεύσεις και γεύσεις – κλασικό, αρωματικό, σιτρονέ, πικάντικο και αλμυρό και τέλος τρουφελές – το Olavoro σύμφωνα με τον Nadimi υπερηφανεύεται για μια ένδοξη ιστορία: «Ο πρόγονος του πρώτου Olavoro έφτασε στο λιμάνι του Λιβόρνο, με τη μορφή διατηρημένων φύλλων ελιάς σε αλάτι, που μεταφέρεται με πλοία που προέρχονται από την αρχαία Περσία. Το έφεραν οι Πέρσες και η οικογένειά μου από εκεί το παράγει σήμερα και από την άλλη η Βίβλος λέει επίσης ότι το προϊόν αξίζει εμπιστοσύνης».

Πηγή olivonews.it

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال