Με υψηλές προσδοκίες σήμερα στο Μαξίμου οι αγρότες


Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με 15μελή αντιπροσωπεία των μπλόκων σήμερα Τρίτη 13/2, στην οποία θα συζητηθούν τα αιτήματα των εξεγερμένων αγροτών.  

Σε δήλωσή του στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ότι «οι αγρότες προσέρχονται στη συνάντηση δικαιωμένοι, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν την κοινή γνώμη και κατάλαβαν όλοι ότι αιτήματά τους είναι δίκαια, ενώ ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει στάση και να δεχθεί να συνομιλήσει μαζί τους. Εκτιμούμε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν ήρθαμε στο Μαξίμου για να πιούμε καφέ, ούτε για φωτογραφίες. Ελπίζουμε να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση παρά το στενό χρονικό όριο της μιας ώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιας και ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00 με την Επιτροπή των μπλόκων και στη 1 έχει ορίσει συνάντηση με την ΕΘΕΑΣ!

Καταλήγοντας ο κ. Μαρούδας σημείωσε: «Μετά τη λήξη της συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους αγρότες και όλοι μαζί, δημοκρατικά θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις».

Τα αιτήματα

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων της χώρας περιλαμβάνουν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  • Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
  • Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
  • Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της xώρας.
Πηγή ypaithros.gr
Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال