Επιμελητήριο Χανίων: Πάνω από 9.000 επισκέπτες, 110 εκθέτες και 80 σεφ ανέδειξαν το ελπιδοφόρο μέλλον της Κρητικής Γης


 

Έκλεισε τις «πύλες» του με εξαιρετική επιτυχία το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς», το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς, μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου. Τη μεγαλύτερη έκθεση για το ελαιόλαδο και τον σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα επέλεξαν επισκέφτηκαν περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες παραγωγοί, επαγγελματίες και καταναλωτές, ανάμεσά τους και δεκάδες ελαιουργοί από περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 110 εκθέτες, ανάμεσά τους και 11 Ευρωπαϊκές πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν στους επισκέπτες τις νέες τεχνολογίες στον Ελαιοκομικό τομέα, σε συνδυασμό με πλήθος από κάθε είδους λύσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών για τον κορυφαίο κλάδο της Κρήτης. Ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χανίων, η παρουσία στα εγκαίνια του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων των Χανίων.

Στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ διοργανώθηκαν επιπλέον Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο, όπως και Μελισσοκομικό Συμπόσιο, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και ακαδημαϊκών και κορυφαίων επιχειρήσεων της Ελληνικής Αγοράς. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπισή τους από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε και το σημαντικό πρόγραμμα για την προώθηση του Αβοκάντο, με την οργάνωση – βελτίωση της παραγωγής, εκπαίδευση παραγωγών και γεωτεχνικών, συνδυαστικά με παρεμβάσεις για την εμπορία και διάθεση του προϊόντος.

Kρητική Γαστρονομία

Σε μια τόσο μεγάλη γιορτή για τον Αγροδιατροφικό τομέα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα υπόλοιπα προϊόντα της διεθνώς καταξιωμένης – μέσα από το πέρασμα των αιώνων – Κρητικής Γαστρονομίας. Στο παράλληλο «Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα», οι 80 Έλληνες σεφ με το συντονισμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης «κέρασαν» μια πολυήμερη γευστική εμπειρία τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν τον πανελλήνιο διατροφικό πλούτο να συναντά τον Κρητικό. Έτσι, προωθήθηκαν τα μοναδικά σε ποιότητα Αγροδιατροφικά προϊόντα της Κρήτης, ως αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Γαστρονομίας. Στο επίκεντρο: Τυροκομικά προϊόντα, αβοκάντο, μελισσοκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, αναψυκτικά και αφεψήματα, ελληνικός καφές, προϊόντα χαρουπιού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε στο κλείσιμο των Φεστιβάλ: «Η Μινωική γευστική πρόταση υπερέχει γιατί πηγάζει από έναν μοναδικό πολιτισμό ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών, με επίκεντρο τα ξεχωριστά προϊόντα της ευλογημένης Κρητικής Γης και κυρίαρχη την Ελιά. Τα τελευταία χρόνια, οι εξωστρεφείς Χανιώτες επιχειρηματίες και οι πολύπειροι παραγωγοί μας, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, κατορθώνουμε να υπερβαίνουμε τα τεράστια εμπόδια των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων, κατακτώντας διαρκώς νέες διεθνείς αγορές και ανοδικούς εξαγωγικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το Επιμελητήριο Χανίων με μια ακόμα μαζική διοργάνωση 9.000 επισκεπτών και 110 εκθετών τοποθετήσαμε τα Χανιά στο επίκεντρο της Ελληνικής Ελαιοκομίας, προσελκύοντας πολύπλευρα οφέλη για τον τόπο μας, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς μας».

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Αναπτυξιακής τους Εταιρίας

Πηγή www.ot.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال