Γαλλία: 600 εκατ. ευρώ στους αγρότες για αναστολή αγροτικών μπλόκων


 Σύμφωνα με την France24 οι εκπρόσωποι των βασικών συνδικάτων των αγροτών, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους βάζοντας ως όρο να λάβουν γραπτώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση Μακρόν.

Τα δύο μεγάλα συνδικάτα αγροτών της Γαλλίας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναστείλουν τις διαδηλώσεις και να άρουν τους αποκλεισμούς δρόμων σε όλη τη χώρα, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες θα κοστίσουν συνολικά 600 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την France24 οι εκπρόσωποι των βασικών συνδικάτων των αγροτών, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους βάζοντας ως όρο να λάβουν γραπτώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός πρόσφερε μια σειρά από νέες παραχωρήσεις στους αγρότες την Πέμπτη. Τα μέτρα περιελάμβαναν ετήσιο ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ για τους κτηνοτρόφους και απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων στα οποία έχει γίνει χρήση του φυτοφαρμάκου thiacloprid, που έχει ήδη απαγορευτεί στη Γαλλία.

Οι αγρότες δίνουν επόμενο ραντεβού στις 24 Φεβρουαρίου, στην αγροτική έκθεση του Παρισιού που επισκέπτονται όλοι οι πολιτικοί και φυσικά ο Πρόεδρος Μακρόν. Εκεί αναμένεται να έχει την πρώτη επαφή με τους αγρότες από την αρχή των κινητοποιήσεων.

Μέχρι τότε τα συνδικάτα θα πιέζουν και απειλούν ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων θα επιστρέψουν με μπλόκα.

Η αστυνομία εκτίμησε ότι περίπου 1.000 τρακτέρ απέκλεισαν πολλές μεγάλες οδικές αρτηρίες την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονταν για τους μισθούς, τους φόρους και τους κανονισμούς

Εν τω μεταξύ, ένα από τα μικρότερα συνδικάτα, ο Αγροτικός Συντονισμός κατηγορείται ότι πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα της Μαριν Λε Πεν, κάτι που αρνούνται οι επικεφαλής.

Αγρότες εμποδίζουν τα φορτηγά να διασχίσουν τα βελγοολλανδικά σύνορα

Αγρότες που διαμαρτύρονται έχουν αποκλείσει μεθοριακά περάσματα ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία, ανέφεραν σήμερα μέσω της πλατφόρμας X βελγικά και ολλανδικά κέντρα παρακολούθησης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Reuters.

Το μεθοριακό πέρασμα προς την Αμβέρσα, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, είναι ένα από αυτά που έχουν αποκλειστεί.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι περισσότεροι διαδηλωτές έρχονται από το Βέλγιο και μερικοί είναι Ολλανδοί.

Πηγή: pagenews.gr


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال