Πότε ξεκινά η πληρωμή του ΕΛ.Γ.Α για τις ζημίες του 2023


 

Από τις 20 Φεβρουαρίου 2024 ξεκινά ο ΕΛ.Γ.Α την πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημίες του έτους 2023.

Οι πληρωμές αποζημιώσεων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, καταβάλλονται δύο μήνες νωρίτερα από τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα έπρεπε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται μετά την 15η Απριλίου 2024, και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι παραγωγοί θα είχαν καταβάλλει την οφειλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος 2023.

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού «σε αντίθεση με όσα σκοπίμως εδιαδίδοντο τις τελευταίες μέρες περί οριζόντιας μείωσης των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, με στόχο την πρόκληση αναταραχής και αντιδράσεων», σημειώνεται.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ΕΛ.Γ.Α, τα σημερινά διαθέσιμα του Οργανισμού, για πληρωμή αποζημιώσεων, υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται οι εισπράξεις από οφειλές προς τον Οργανισμό άνω των 120 εκατ. ευρώ.

με πληροφορίες  Οικονομικός Ταχυδρόμος

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال