Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Μπορώ να μεταφέρω καυσόξυλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό μου; -Τι πρέπει να γνωρίζω

Μπορώ να μεταφέρω καυσόξυλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό μου; -Τι πρέπει να γνωρίζω


 Η χρήση του τζακιού ως μέσο θέρμανσης του σπιτιού είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια. Θα μπορέσω όμως να μεταφέρω τα απαραίτητα ξύλα με το αυτοκίνητό μου;

Ο καιρός αλλάζει και πλέον περιμένουμε περισσότερο κρύο τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει θα αρχίσουμε σύντομα να σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο θα ζεστάνουμε το σπίτι μας.

Ως γνωστόν, το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο δεν αποτελούν και την πιο προσιτή επιλογή για τον μέσο καταναλωτή, με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να στρέφεται στην ξυλεία.


Αυτή η αλλαγή στον τρόπο θέρμανσης του σπιτιού, μέσω του τζακιού ή της αντίστοιχης σόμπας, έβαλε σε σκέψεις το αγοραστικό κοινό για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της μεταφοράς των ξύλων με το Ι.Χ. του.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία, ο οδηγός δεν μπορεί πάει στην «πηγή» (χωριό ή βουνό) και να φέρει ξύλα, καθώς η κίνηση αυτή θεωρείται εμπορική και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας κάποιο ελαφρύ επαγγελματικό βαν ή pick-up.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί κάποιος να μεταφέρει καυσόξυλα με το αυτοκίνητό του είναι εάν τα αγοράσει από κατάστημα λιανικής και ταυτοχρόνως φέρει μαζί του την απόδειξη αγοράς για αυτά.

Σε αυτή την περίπτωση τον περιορισμό βάρους τον θέτει το ίδιο το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φορτώσετε ξύλα μέχρι την οροφή για ευνόητους λόγους. Επίσης, πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση για να μην υπάρξει κάποια μετατόπιση του φορτίου, ενώ δεν πρέπει και τα ξύλα να εμποδίζουν την ορατότητά σας.

Φυσικά, πολλές επιχειρήσεις με ένα απλό τηλεφώνημα δίνουν τη δυνατότητα παράδοσης των ξύλων στο σπίτι του ενδιαφερόμενου αγοραστή, οπότε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καλό θα ήταν να κάνετε χρήση αυτής της επιλογής.

https://www.carandmotor.gr/


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال