Ραγδαία Αύξηση στις Τιμές Ελαιώνων: Επενδύσεις από Άραβες και Αμερικανούς


 

Τα τελευταία χρόνια οι ρυθμίσεις για την απονομή Golden Visa, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδύσεις στον τουρισμό αλλά και τη γεωργία, έχουν φέρει πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε τα παραδείγματα ομογενών που επένδυσαν στα μέρη μας κατασκευάζοντας ακόμα και ελαιοτριβεία και μάλιστα υπερσύγχρονα. Οι επενδύσεις όμως δεν σταματούν εκεί, αφού σε αρκετά μέρη της Πελοποννήσου, Άραβες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα προηγούμενα χρόνια που οι τιμές ήταν ακόμα πιο κάτω, αγοράζοντας κτήματα με ελιές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, όλη αυτή η κινητικότητα σε συνδυασμό με την έκρηξη τιμών σε ελαιόλαδο και ελιές, έχουν φέρει μεγάλη ανάπτυξη και στο αγροτικό real estate, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που εκπόνησε το Agronewsbomb, οι τιμές στην Πελοπόννησο, αλλά και σε άλλα μέρη έχουν απλά… ξεφύγει, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητούνται έως και 20 με 22 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα για προνομιακές εκτάσεις ελαιώνων κοντά σε θάλασσα.

Πηγή agronewsbomb.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال