Αποζημιώσεις έως 10.000 Ευρώ για Αγρότες και κτηνοτρόφους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης


Αύξηση της πρώτης αρωγής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την πίεση από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα που υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», η αποζημίωση θα κυμαίνεται από 5.000 ώς 10.000 ευρώ. Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν τα 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στη Βουλή. «Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για καθυστέρηση στην κατάθεση τροπολογίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ανέφερε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε για το 2022 και το 2023 και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί για το 2024, ανάλογα με τις δυνατότητες.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιά σχέση με τον πρωτογενή τομέα και τον κόσμο του.

Για τις κινητοποιήσεις σημείωσε ότι κάθε μία που γίνεται «πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο». Φυσικά, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε τη νέα αποζημίωση στους αγρότες, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να κατευνάσει την οργή που έχουν εκδηλώσει.Πηγή www.in.gr/

 

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال