Στέλνουν ηλικιωμένους αγρότες να πάρουν smartphone για να μη χάσουν βασική, εξισωτική και οικολογικά


Συνεχίζει η αναστάτωση με τις απαιτήσεις του monitoring, λίγο πριν να τρέξει η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε διευκρινιστικές οδηγίες προς τους παραγωγούς, σε σχέση με τις υποχρεώσεις για το monitoring, οι οποίες όμως δεν αλλάζουν τη γενική γραμμή, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα νέες, αχρείαστες περικοπές επιδοτήσεων, αλλά και της εξισωτικής αποζημίωσης.

Πηγές από εταιρείες που ασχολούνται με τα του… ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφεραν ότι τυχόν ποσά επιδοτήσεων που θα παρακρατηθούν επειδή οι παραγωγοί ενδεχομένως δεν θα προλάβουν ή δεν θα κάνουν καν φωτογράφιση με την εφαρμογή Agrisnap, θα αφορούν μόνον τα συγκεκριμένα κομμάτια γης

Την ίδια ώρα βέβαια, σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί στα ΚΥΔ, καθώς υπάρχουν αγρότες προχωρημένης ηλικίας που όχι smartphone δεν διαθέτουν, αλλά ούτε καν καλά-καλά κινητό. Από αυτούς και άλλους πολλούς ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάει να πάνε στα “αμφισβητούμενα” χωράφια και να τραβήξουν φωτογραφία μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής που πρέπει να εγκατασταθεί στο κινητό. Άραγε τι γίνεται για όσους παραγωγούς δεν έχουν smartphone;

Ένας αγρότης για παράδειγμα που επικοινώνησε με το Agronewsbomb μας ανέφερε: “Σήμερα μe ενημέρωσε το ΚΥΔ μου ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάει μέσω μιας εφαρμογής φωτογραφία με geotagging από το χωράφι σε στυλ ελέγχου. Μου ζήτησαν φωτογραφία από κάτι μικρά χωραφάκια 500 τμ που έχω. Ποιος από τους αγρότες ρε φιλε θα βγάλει φωτογραφία με geotagging;”

Από την πλευρά του, ένας υπεύθυνος ΚΥΔ δήλωσε σαστισμένος στο Agronewsbomb, καθώς πρέπει μέσα στις ημερομηνίες αυτές να στείλει κοντά 2.000 παραγωγούς που συνεργάζεται και κάνουν ΟΣΔΕ, να φωτογραφίσουν χωράφια, ακόμα και έκτασης κάτω του 1 στρέμματος.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με εκτάσεις που δηλώνονται αροτραία και απ’ ό,τι φαίνεται θα οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές στην πληρωμή του Δεκεμβρίου.

Πηγή agronewsbomb.gr
Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال