Στα κάγκελα οι αγρότες της Γερμανίας, διαμαρτύρονται για το κουτσούρεμα των επιδοτήσεων


 

Διαδήλωση αγροτικών παραγωγών θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στο κέντρο του Βερολίνου.

Αιτία η κατάργηση της αγροτικής επιδότησης για το πετρέλαιο και της φοροαπαλλαγής στα αγροτικά οχήματα που σχεδιάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Το ραντεβού των παραγωγών έχει δοθεί από την Ένωση Γερμανών Αγροτών για τις 11:00 (τοπική ώρα) στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν και πολλά τρακτέρ. Η Ένωση ζητάει από την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της, διαφορετικά από τον Ιανουάριο θα υπάρξει «μαζική αντίσταση».

«Δεν θα το ανεχτούμε», δήλωσε ο πρόεδρός της Γιοάχιμ Ρούκβιντ και σημείωσε ότι ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ (Πράσινοι), ο οποίος θα τους συναντήσει στη διαδήλωση, «μπορεί να καταλάβει καλά την οργή μας», καθώς έχει σχολιάσει επικριτικά τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την κατάργηση επιδοτήσεων

«Δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι όλοι θα σκεφτούμε πολύ προσεκτικά ποια βάρη είναι ανεκτά για τον καθέναν», δήλωσε ο κ. Έτσντεμιρ στο δίκτυο RND και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδιά της, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η δυσανάλογη επιβάρυνση των Γερμανών αγροτών να δημιουργήσει ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τα προϊόντα της Γερμανίας.

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιδοτήσεων οι οποίες αφορούν επιζήμιες για το κλίμα δραστηριότητες, διευκρίνισε ωστόσο ότι, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν ηλεκτρικές εναλλακτικές λύσεις για τα βαριά γεωργικά μηχανήματα. Πριν ανακοινωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ένωση Αγροτών είχε εκφράσει την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της, μετά την πτώση των τιμών στα σιτηρά, στους σπόρους και στο γάλα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε «ανοιχτός σε εναλλακτικές λύσεις» στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال