Παγκόσμιος διαγωνισμός μαζέματος ελιάς στην Κροατία (VIDEO)


 

Μια διεθνής συγκέντρωση για ένα διαγωνισμό συγκέντρωσης. 

12 ομάδες από διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαζέματος ελιάς στο χωριό Ποστίρα στην Κροατία. Οι ομάδες αποτελούνται από 4 άτομα που μαζεύουν τις ελιές και κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της 45 λεπτά για να μαζέψει όσες περισσότερες ελιές μπορεί.

«Είναι ωραίο. Δεν ήξερα τι να περιμένω όταν ήρθα εδώ. Είναι ωραίο να είσαι εδώ με όλες αυτές τις διαφορετικές χώρες. Είναι κάτι ξεχωριστό. Επίσης κανείς από εμάς δεν περίμενε να εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνές πρωτάθλημα. Μαζεύω ενώ μιλάω» δήλωσε ο Τζέιμς Νία, μέλος της Ιρλανδικής ομάδας.

«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Κροατία. Είναι συναρπαστικό και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ και στηρίζω αυτό το πρότζεκτ, το οποίο είναι πολύ όμορφο. Τώρα ας συγκεντρωθούμε στις ελιές» δήλωσε η Βιρτζίνια Σκαπινέλι, που διαγωνίζεται με την ομάδα της Ιταλίας.

Η ομάδα της Κροατίας κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά μαζεύοντας περισσότερα από 48 κιλά ελιές. Δεύτερο τερμάτισε το Μαυροβούνιο. Όμως υπήρχαν τιμητικές αναφορές για τις ομάδες από τη Γερμανία και την Ιρλανδία, που τα πήγαν καλά, παρόλο που δεν έχουν παράδοση στην παραγωγή ελιών στις χώρες τους.

*  Δεν θα αποτελούσε μια πολύ ωραία ιδέα ελαιοτουρισμού για την Ελλάδα ένας τέτοιος διαγωνισμός;Πηγή - gr.euronews.com

Πηγή video - euronews (στα ελληνικά)

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال