Καρποσυλλεκτικα μηχανήματα. Η επανάσταση στην δενδροκαλλιέργεια (Βίντεο)


Είναι αλήθεια ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πλέον η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να καλλιεργούμε εκατοντάδες φορές περισσότερα στρέμματα σε σχέση με το παρελθόν.

Κάποτε ένα αγρότης την δεκαετία του 70-80 καλλιεργούσε και συντηρούσε την οικογένεια του με 5-10 στρέμματα. 

Πλέον στην σημερινά εποχή ένας αγρότης με τα κατάλληλα μηχανήματα μπορεί να καλλιεργήσει χιλιάδες στρέμματα πολύ ευκολότερα σε σχέσηε το παρελθόν

Μερικά από αυτά τα μηχανήματα είναι τα Καρπόσυλλεκτικά μηχανήματα οπωροφόρων δέντρων

Πρόκειται για μηχανήματα που με την ανακινηση του δέντρου (δόνηση) ρίχνει σε λίγα δευτερόλεπτα όλους τους καρπούς του δέντρου στην ειδική ομπρέλα που ανοίγει και μαζεύει όλους τους καρπούς σε ένα σημείο.

Δείτε το βίντεο

Αρκετοι διαφωνούν με αυτή την τεχνική λέγοντας ότι προκαλείται μεγάλη ζημιά στο δέντρο στην ρίζα του με την δόνηση που το προκαλείται στο κορμό του. 
Και εν συνέπεια το δέντρο μετά από λίγα χρόνια ξεραίνεται λόγο του μηχανήματος . 

Πολλοί όμως είναι και οι υποστηρικτές που θεωρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτά τα μηχανήματα και ότι μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον αγροτικό τομέα .

Έχουμε δει πολλά πράγματα δε εκθέσεις από ρομπότ μέχρι drone και αλλά μηχανήματα που υπόσχονται ωφέλη στον αγροτικό τομέα . Ελπίζουμε όλα αυτά να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα τον αγροτικό τομέα και τον αγρότη γενικά , και να μην είναι μηχανήματα που έχουν στόχο το παρόν και όχι το μέλλον. 

Πείτε μας σε σχόλια εδώ την γνώμη σας για τέτοιου είδους μηχανήματα . Τα έχετε δουλέψει έχετεεινει ευχαριστημένοι; 
Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال