Τι φυτεύουμε τον Νοέμβριο;


 

Ποια φυτά μπορούμε να φυτέψουμε τον Νοέμβριο στον κήπο και σε γλάστρα στο μπαλκόνι; Λαχανικά, λουλούδια, καρποφόρα δέντρα, αρωματικά φυτά και μυρωδικά για να απολαμβάνουμε καθημερινά. 

Ο Νοέμβριος είναι ο τελευταίος μήνα του φθινοπώρου, που χαρακτηρίζεται από σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και αρκετές βροχοπτώσεις που βοηθούν στην καλλιέργεια του κήπου μας. 

Μέσα στον Νοέμβριο, φυτεύουμε αρκετά φθινοπωρινά λαχανικά στον κήπο μας, μαζί με διάφορα αρωματικά φυτά και μυρωδικά που ιδανικά και για το μπαλκόνι. Μπορούμε να φυτέψουμε και ορισμένα καρποφόρα δέντρα τον Νοέμβριο, ωστόσο οι επιλογές μας είναι πολύ περισσότερες μέσα στον χειμώνα και αξίζει να περιμένουμε αν θέλουμε να φυτέψουμε γυμνόριζα δέντρα. 

Οι επιλογές σε λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά είναι σχετικά περιορισμένες αυτή την εποχή. Ξεχωρίζουν, βέβαια, οι φθινοπωρινοί βολβοί λουλουδιών που φυτεύουμε για μας χαρίζουν υπέροχη ανθοφορία στα τέλη του χειμώνα. 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι φυτεύουμε τον Νοέμβρη στον κήπο και το μπαλκόνι μας για να γεμίσουμε με πράσινο την καθημερινότητά μας.

Μέσα στο Νοέμβριο, φυτεύουμε φυλλώδη λαχανικά με σπόρο ή με νεαρά φυτά που προμηθευόμαστε από φυτώρια, όπως: 

Ραδικιά , σπανακιά, μαρουλιά, σέσκουλο , καρότο , παντζάρι , ραπάνακια .


Επισης ο Νοέμβριος είναι κατάλληλος μήνας και για τη φύτευση ψυχανθών φυτών που θα μας δώσουν συγκομιδή στις αρχές της άνοιξης, όπως η καλλιέργεια του κουκιού και η καλλιέργεια του αρακά.

Οπως ειναι τα αγγουράκια , ντομάτα , πιπεριά και μελιτζάνες .

O Νοέμβριος είναι κατάλληλος μήνας για να φυτέψουμε αρκετά αγαπημένα μας μυρωδικά για να χαρίζουμε άρωμα και γεύση στις σαλάτες και στα φαγητά μας.

Αυτή την εποχή γίνεται και η καλλιέργεια κρεμμυδιού, ωστόσο η φύτευση του Νοεμβρίου αφορά την παραγωγή μόνο για χλωρό φρέσκο κρεμμυδάκι. Εκτός από τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, μπορούμε να φυτέψουμε και αρκετά δημοφιλή μυρωδικά όπως ρόκα , μαϊντανό , άνηθος και μάραθος .


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال