Στις 6 Δεκεμβρίου η πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου, δηλώνει ο Αυγενάκης


Την επόμενη εβδομάδα και, ειδικότερα, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου τοποθετεί την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου στους δικαιούχους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σχετική ενημέρωση προς τους τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και σε αγροτικά στελέχη της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από την ΑΑΔΕ στις 6 Δεκεμβρίου και το ακριβές ποσό που θα καταβληθεί σε συνολικά 297.428 επαγγελματίες αγρότες ανέρχεται σε 76 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο, τις δράσεις αλλά και τις προσεχείς πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ, δικαιούχοι επιστροφής είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2022 και 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του “επαγγελματία αγρότη” ή του “επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα”.

Οι ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο ΕΦΚ για το έτος 2023, ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας).


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال