Ταξιδεύουν στη Βουλγαρία για να αγοράσουν φθηνό ελαιόλαδο ακόμη και με 6 ευρώ το λίτρο


 

Τις αγορές της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα περιοχών πολύ κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να επισκέπτονται πολλοί Έλληνες κάθε Σαββατοκύριακο για να προμηθευθούν προϊόντα σε τιμές χαμηλότερες με αυτές που βρίσκει στη χώρα μας.

Το φαινόμενο, που είχε εκτοξευθεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, συνεχίζει να ''βασιλεύει'' και τις ημέρες μας. Όσοι μένουν κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ακόμη και στην Θεσσαλονίκη, επισκέπτονται πολύ συχνά την Βουλγαρία ακόμη και μία φορά την εβδομάδα για τα ψώνια τους.

Κι αν μέχρι πρότινος στην κορυφή της λίστας ήταν το αλκοόλ, τα καπνικά είδη και τα καύσιμα, το τελευταίο διάστημα θραύση κάνει η πώληση ελαιολάδου αλλά και ελιών. Με τις τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων να έχουν ανέβει εντυπωσιακά, στη γειτονική χώρα οι τιμές τους είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Επιχειρήσεις που βρίσκονται ακριβώς μετά τα σύνορα με την Βουλγαρία, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, προσφέρουν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου σε τιμή ακόμη και 6 ευρώ το λίτρο. 

Πρόκειται για λάδια ελληνικής προέλευσης, όπως αναφέρουν οι συσκευασίες, από διάφορες περιοχές της χώρας μας, που όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας, με τις συσκευασίες των πέντε λίτρων να πωλούνται από 18 ευρώ. 

Εκτός από ελαιόλαδα, πωλούνται και βρώσιμες ελιές, μαύρες και πράσινες.

Τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται η έλευση Ελλήνων σε πόλεις και κωμοπόλεις κοντά στα σύνορα και όπως αναφέρουν άνθρωποι που εργάζονται σε καταστήματα της Βουλγαρίας η ζήτηση για τα ελαιόλαδα είναι πολύ αυξημένη. ''Παλαιότερα οι Έλληνες αγόραζαν σχεδόν αποκλειστικά ποτά και τσιγάρα. Πλέον, πρώτα παίρνουν ελαιόλαδο και μετά κάποιο άλλο προϊόν'', λένε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση.

Πηγή - thes.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال