Τον έπιασαν με 30 τενεκέδες νοθευμένου λαδιού


Άλλοι ξεγυμνώνουν τα ελαιόδεντρα παραγωγών και φεύγουν με την ξένη σοδειά και άλλοι προσπαθούν να πουλήσουν νοθευμένο λάδι για ελαιόλαδο σε ανυποψίαστους πολίτες.

Τα περιστατικά πολλά. Οι συμμορίες του ελαιόλαδου βρίσκουν συνεχώς καινούριους τρόπους για να θησαυρίσουν, όσο βλέπουν την τιμή του λαδιού να εκτοξεύεται.

«Ή σε σταματάνε στον δρόμο, ή πόρτα πόρτα ή καμία φορά με διαφήμιση και λένε ότι εγώ είμαι παραγωγός και διαθέτω το λάδι από την παραγωγή», είπε η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανθούλα Ανάσογλου.

Με αυτόν τον τρόπο επιτήδειοι παριστάνουν τους πλανόδιους με σκοπό να πουλήσουν νοθευμένο λάδι σε πολύ χαμηλές τιμές, βαφτίζοντάς το «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».

Σύλληψη 37χρονου

Έτσι, σε χωριό των Σερρών, οι Αρχές συνέλαβαν έναν 37χρονο που κυκλοφορούσε με 30 τενεκέδες ελαιόλαδου μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Άγγελο Λαμπίδη, δίνει την δική του εκδοχή.

«Αυτά τα βρήκα από μια γιαγιά σε ένα χωριό και τα πήρα. Τα πήρα για προσωπική μας χρήση για την οικογένεια μου, για τα αδέλφια μου. Δεν τα πήρα για εμπόριο, να τα πουλήσω».

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα πλεκτάνης μίας ηλικιωμένης γυναίκας. Στον έλεγχο του ζήτησαν τα απαραίτητα παραστατικά, όμως δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι τα αγόρασε από εκείνη.

«Εγώ της έδωσα εμπόρευμα για 300€, είχα κάποια σεντόνια, είχα διάφορα πράγματα εγώ και της έδωσα κάποια, δηλαδή ανταλλάξαμε στην ουσία, της έδωσα και 50€».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έλεγχο της αστυνομίας, στο χημείο αποκαλύφθηκε ότι οι τενεκέδες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 37χρονου ήταν νοθευμένο ελαιόλαδο και ο άνδρας συνελήφθη.

«Το πήραμε εμείς για ελαιόλαδο και βγήκε τελικά σπορέλαιο με χρωστικές ουσίες μέσα. Στο μάτι φαίνεται κανονικά, δεν έχει καμία διαφορά από το ελαιόλαδο. Ούτε στην γεύση μπορείς να το καταλάβεις. Πρέπει να το στείλεις σε κάποιο χημείο για να το καταλάβεις, με πολύ ειδική ανάλυση να το καταλάβεις ότι είναι νοθευμένο το λάδι», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال