Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Aποζημιώσεις πυρκαγιών | 160 ευρώ για κάθε καμένη ελιά, 3.500 ευρώ/στρέμμα στα αμπέλια

Aποζημιώσεις πυρκαγιών | 160 ευρώ για κάθε καμένη ελιά, 3.500 ευρώ/στρέμμα στα αμπέλια


 

Τα ποσά με τα οποία θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από τις πυρκαγιές αποφάσισε ο ΕΛ.Γ.Α.

Ειδικότερα, οι τιμές ενίσχυσης των καλλιεργειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 2023, οι οποίες εντάσσονται σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Κρατική Αρωγή» ορίζονται ως εξής:

ελαιόδενδρα: 160 ευρώ

λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες: 107 ευρώ

αμπελοειδή: 3.500 ευρώ ανά στρέμμα.

αρωματικά φυτά: 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α κατατίθεται στην Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, για τον προϋπολογισμό των αποζημιώσεων, κατόπιν και της αποστολής του ψηφιακού αρχείου από τον ΕΛ.Γ.Α με τους δικαιούχους παραγωγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Οργανισμό, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α σε όλες τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Ειδικότερα, στην Μαγνησία ολοκληρώνεται εντός των ημερών η καταγραφή των απωλειών ζωικού κεφαλαίου, ενώ στη Ρόδο εξελίσσονται οι επισημάνσεις τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στο ζωικό.

Στην Κέρκυρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τα συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α μετέβησαν στο πεδίο και ολοκληρώνουν το έργο των επισημάνσεων.

giorgoskatsadonis.blogspot.com

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال