Στα 50.000 ευρώ το πριμ νέων γεωργών και αυτόματη ένταξη στα σχέδια βελτίωσης


 

Αυτό ζήτησαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες , οι νέοι αγρότες από τον Αυγενάκη.

Ειδικότερ, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Νίκο Παυλονάσιο, καθώς και με μέλη της Ένωσης είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά της διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως η ενίσχυση της εκπαίδευσης  και της κατάρτισης  των νέων αγροτών, η δυνατότητα εύρεσης εκτάσεων γης, τα θέματα της ασφάλισης τους, η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της εργασίας τους, καθώς και η άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων τους.    

Όπως τόνισε ο Υπουργός η κυβέρνηση,  με την πολιτική που ακολουθεί, έχει αποδείξει ότι με σχέδιο και όραμα δίνει  προοπτική στους νέους αγρότες. Με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα μετασχηματίζεται ο πρωτογενής τομέας.

Βασική συνιστώσα της πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα. Γι αυτό, επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης, σχεδιάζουμε την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο και την εγγραφή των αγροτών σε αυτό.

Οι νέοι αγρότες μετέχουν κατά προτεραιότητα στις δράσεις που αφορούν συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς, το πρόγραμμα των γεωργικών συμβούλων συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της απαιτούμενης γνώσης για να εισέλθει ο κλάδος στη νέα εποχή.

Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ ήδη από τις προγραμματικές του δηλώσεις, έχει εξαγγείλει την αύξηση του αριθμού των  κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027, ενώ το σχετικό Πρόγραμμα Νέων Γεωργών είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα. Περίπου 14.000 νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών ύψους 527 εκ. ευρώ. Εξοικονομήσαμε τους απαραίτητους πόρους και εντάσσουμε όλους  τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών.  Στην πράξη λοιπόν 2.096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα, με ποσό ύψους 77 εκατ. ευρώ.

Πρόταση για πριμ νέων στα 50.000 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, η συνάντηση ήταν περισσότερο… γνωριμίας των νέων με το νέο ΥπΑΑΤ. Ωστόσο οι νέοι αγρότες κατέθεσαν και τις προτάσεις τους, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αύξηση του πριμ νέων στο νέο πρόγραμμα, αλλά και τη δυνατότητα εφεξής για αυτόματα ένταξη των ενταγμένων στα σχέδια βελτίωσης, κάτι που διευκολύνει και η ρευστότητα που παίρνει ο νέος αγρότης, μόλις πληρωθεί.

Αναφορικά με την πρώτη δόση του πριμ νέων για τους επιλαχόντες, που πρόκειται να ενταχτούν βάσει των εξαγγελιών Αυγενάκη, στο πρόγραμμα νέων, ο κ. Αυγενάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του…

agronewsbomb.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال