Χωρίς γάλα και κρέας μένει η Μαγνησία, 12.000 ζώα απανθρακώθηκαν από την πυρκαγιά


 

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου ως συνέπεια των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στο νομό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας, Χαρούλας Διβάνη, το 80% του ζωικού κεφαλαίου της Μαγνησίας καταστράφηκε. 

H αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας τόνισε πως οι συνολικές απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο είναι 12.000 νεκρά ζώα.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην ίδια εκπομπή δήλωσε πως ο δήμος Βόλου δεν θα περιμένει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και άμεσα τη Δευτέρα θα αγοράσει ζωοτροφές για να ενισχύσει τους κτηνοτρόφους του δδήμου Βόλου, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τους κτηνοτρόφους Αλυρού και Ρήγα Φεραίου λίγες με΄ρς αργότερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

 Μαγνησία: Πάνω από 3.000 ζώα νεκρά στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Στο Σέσκλο και οι πέντε κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Περισσότερα από 3.000 ζώα -κυρίως αιγοπρόβατα- βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Νέα Αγχίαλο.

Οι εγκαταστάσεις του κάηκαν ολοσχερώς ενώ φρικτό θάνατο στις φλόγες βρήκαν δεκάδες αμνοερίφια.

agronewsbomb.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال