Το βιολογικό ελαιόλαδο κερδίζει συνεχώς έδαφος


 

Το βιολογικό ελαιόλαδο κερδίζει συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές και αναμένεται να συνεχίσει δυναμικά τα επόμενα χρόνια, όπως δείχνουν τα τελευταία ευρήματα μελετών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Allied Market Research, η παγκόσμια αγορά βιολογικού ελαιολάδου αποτιμήθηκε σε 932,6 εκατ. δολάρια το 2021 και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 2,2 δισ. δολάρια το 2031, καταγράφοντας μέσο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 8,9% από το 2022 έως το 2031.

Το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την τάση, τροφοδοτώντας την ταχύτερη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς βιολογικού ελαιολάδου. Λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία, οι καταναλωτές άρχισαν να υιοθετούν το βιολογικό ελαιόλαδο στην καθημερινή τους διατροφή, επισημαίνεται στην έκθεση της Allied Market Research.

Επιπλέον, η αγορά έχει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης μετά την πανδημία, καθώς το βιολογικό ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ευρέως σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων συμπληρωμάτων διατροφής, τροφίμων και ποτών και φαρμακευτικών προϊόντων. Ακόμη, προϊόντα που περιέχουν βιολογικό ελαιόλαδο χρησιμοποιούνται, επίσης, για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών.

Στα επιμέρους, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βρέθηκε να κατέχει το υψηλότερο μερίδιο το 2021, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα 4/5 της παγκόσμιας αγοράς βιολογικού ελαιολάδου. Η πιο ποιοτική κατηγορία ελαιολάδου αναμένεται να διατηρήσει την ηγετική της θέση, ενώ παράλληλα προβλέπεται να σημειώσει τον υψηλότερο CAGR (σ.σ. 9,0%) από το 2022 έως το 2031.

Βάσει περιοχής, η Ευρώπη κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά βιολογικού ελαιολάδου το 2021, συνεισφέροντας περισσότερο από το 1/3 του παγκόσμιου μεριδίου της, και προβλέπεται να διατηρήσει τον κυρίαρχο ρόλο της, όσον αφορά τα έσοδα μέχρι το 2031. Ωστόσο, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη, με CAGR 10,1% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Πηγή - ypaithros.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال