Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στους παραγωγούς της Λακωνίας για την πορεία των Βαλέντσια


Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στους παραγωγούς της Λακωνίας για την πορεία των Βαλέντσια μέχρι τώρα. Σύμμαχος των εσπεριδοειδών είναι και οι άριστες καιρικές συνθήκες που δίνουν το δικαίωμα στους παραγωγούς να ελπίζουν ότι θα βιώσουν μία εξαιρετικά καλή χρονιά. Ο παραγωγός και φυτωριούχος Χρήστος Αναγνωστάκος δήλωσε σχετικά:

«Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και οι τιμές είναι στα 30 με 35 λεπτά το κιλό. Αφορούν κυρίως τις εξαγωγές, αφού στην εσωτερική αγορά ακόμα κινούνται τα Μέρλιν και τα Lane Late, που είναι πιο γλυκά πορτοκάλια. Σε ό,τι αφορά τα Navel Late και τα Lane Late, οι τιμές στις εξαγωγές είναι περίπου 60 λεπτά».

Η ζήτηση αφορά την Ιταλία και την Ισπανία και αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Βαλέντσια ξεκίνησαν από τα 20 λεπτά και σήμερα είναι στα 30. Σε ό,τι αφορά το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Αναγνωστάκος τονίζει πως τα πορτοκάλια φέτος πάνε κυρίως στις εξαγωγές, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση από όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πορεία της συγκομιδής, δήλωσε: «Τα Lane Late είναι στο τελείωμα και από εκεί και πέρα έχουμε μπει στα Navel, όπου έχει συγκομιστεί το 30%-40% και τέλος είναι τα Βαλέντσια, με τη συγκομιδή στο 10% περίπου».

Η παραγωγή στα Βαλέντσια είναι 30% μεγαλύτερη από την περσινή. Αν συνυπολογιστεί ότι άρχισε και μία πτώση στις τιμές των λιπασμάτων, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πού οφείλεται το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال