Κομισιόν: Εγκρίθηκε το 1,5 δισ. ευρώ για να μπει λουκέτο σε χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Ολλανδία


Την έγκριση δύο ολλανδικών σχεδίων συνολικής αξίας 1,47 δισ. ευρώ για την εξαγορά κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με σκοπό τη μείωση της ρύπανσης από άζωτο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί έχουν κληθεί να μειώσουν τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα αζώτου που απορρέουν από δεκαετίες εντατικής καλλιέργειας. Η δυσαρέσκεια για τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος οδήγησαν σε εμφατική ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου και τον θρίαμβο του κινήματος Αγρότη-Πολίτη (BBB), όπως ονομάζεται το κόμμα διαμαρτυρίας των αγροτών.

Παρ’ όλα αυτά, οι εξαγορές εκμεταλλεύσεων εξακολουθούν να θεωρούνται ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση του ζητήματος. Στα προγράμματα, που ενέκρινε το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ολλανδία δέσμευσε τα χρήματα για να αποζημιώσει τους αγρότες που βάζουν οικειοθελώς λουκέτο σε εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται κοντά σε φυσικά καταφύγια.

Τα σχέδια θα έχουν «θετικά αποτελέσματα που θα αντισταθμίσουν κάθε πιθανή στρέβλωση του ανταγωνισμού και του εμπορίου στην ΕΕ», ανέφερε η Κομισιόν.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال