Έξυπνα αγρoκτήματα: Σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης παρακολουθούν την υγεία των αγελάδων


 

Η τεχνολογία υγείας έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, που πλέον ακόμα και οι φάρμες και τα αγροκτήματα μπορούν με έξυπνο τρόπο να παρακολουθούν την υγεία των ζώων που φιλοξενούν. Τα έξυπνα γαλακτοκομικά αγροκτήματα χρησιμοποιούν σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθούν την υγεία των αγελάδων. Είναι ένα από τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει ξεκινήσει μέσω ενός πυλωτικού προγράμματος που ξεκίνησε στην Αγγλία.

Η τεχνολογία που δοκιμάζεται σε φάρμες του Ηνωμένου Βασιλείου συλλέγει καθημερινά δεδομένα για το βάρος, την κατάσταση του σώματος και την κινητικότητα των αγελάδων, βοηθώντας στον εντοπισμό αυτών που χρειάζονται άμεσα θεραπεία ή βοήθεια. ουσιαστικά πρόκειται για ένα εναέριο σύστημα σάρωσης σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη. αυτό το σύστημα σάρωσης έχει την ικανότητα να αξιολογεί πλέον αυτόματα την κατάσταση της υγείας των αγελάδων δύο φορές την ημέρα ή όσες φορές προγραμματιστεί.

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε δεκάδες «έξυπνες» φάρμες γαλακτοπαραγωγής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. ένα συντριπτικό ποσοστό των ιδιοκτητών των αγροκτημάτων που ήταν δεκτικοί σε αυτό το πρόγραμμα και έδωσαν την άδεια να τοποθετηθεί κάτι τέτοιο και στην δική τους φάρμα, μιλούν για ότι καλύτερο έχουν χρησιμοποιήσει έως σήμερα ως εργαλείο παρακολούθησης της υγείας των ζώων τους και συγκεκριμένα των αγελάδων και το προτείνουν ανεπιφύλακτα και σε άλλους.

Αυτός ο σαρωτής που χρησιμοποιείται για την επίβλεψη της υγείας των αγελάδων, έχει τρισδιάστατες κάμερες οι οποίες μαγνητοσκοπούν τις πλάτες των ζώων καθώς φεύγουν από τον αχυρώνα αρμέγματος.

Την ίδια στιγμή που βγαίνουν από το συγκεκριμένο σημείο, οι αισθητήρες διαβάζουν τις επιμέρους ετικέτες της ταυτότητάς τους και αποθηκεύουν την κατάσταση της υγείας τους.

Οι συνδεδεμένοι υπολογιστές χρησιμοποιούν στη συνέχεια μηχανική μάθηση για να επεξεργαστούν αμέσως τα δεδομένα που έρχονται σε αυτούς από τον σαρωτή, παρέχοντας κρίσιμα καθημερινά δεδομένα που αφορούν το βάρος, την κατάσταση του σώματος και την κινητικότητα κάθε αγελάδας, λέει ο Wenhao Zhang στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας.

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال