Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


 

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) είναι ελληνική εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, η οποία είναι η μοναδική στη χώρα. Το κύριο προϊόν της είναι η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Τα εργοστάσια ζάχαρης της βρίσκονται στο Πλατύ, στις Σέρρες, στην Ορεστιάδα, στη Λάρισα και στη Ξάνθη και είναι ο μοναδικός μέτοχος δύο εργοστασίων ζάχαρης στη Σερβία. 

Λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο σχεδιάσε να πουλήσει τα δύο εργοστάσια στη Σερβία προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο χρέος, αλλά τελικά αυτό το σχέδιο διακόπηκε.Το 2018, οι υποχρεώσεις της ΕΒΖ αυξήθηκαν σε 246,6 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, κάτω από το σωρευτικό φορτίο και το αρνητικό ισόβαθμο για να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές, η ΕΒΖ βρίσκεται επί του παρόντος υπό τη διαχείριση του ειδικού εκκαθαριστή PQH, η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις αποτυχημένες προσφορές για την πώλησή της. Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του υψηλού κόστους, το ελληνικό κράτος προσπάθησε να αλλάξει την παραγωγή ακριβών παραγωγών ζαχαροκάλαμου σε φθηνότερους πωλητές, επιδοτώντας ταυτόχρονα αυτούς που εισάγουν φθηνότερες μεθόδους γεωργίας ζαχαροκάλαμου.

Αυτή τη στιγμή, η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της ΕΒΖ, πιέζει το κράτος να πουλήσει την ΕΒΖ προκειμένου να αναδιαρθρώσει το χρέος της,με δυνητικό επενδυτή το Innovation Brain Fund.

Πηγή wikipedia


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال