Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Βάψιμο κορμών με Βορδιγάλειο πολτό , ποια τα οφέλη;

Βάψιμο κορμών με Βορδιγάλειο πολτό , ποια τα οφέλη;


 

Βάψιμο κορμών με Βορδιγάλειο πολτό , ποια τα οφέλη;


Τι είναι ο Βορδιγάλειος πολτός ;

Ο βορδιγάλειος πολτός ή αλλιώς Bordeaux (ονομάζεται επίσης Bordo Mix) είναι ένα μείγμα θειικού χαλκού (II) (CuSO4) και άσβεστου ασβέστη (CaO) που χρησιμοποιείται ως μυκητοκτόνο. Χρησιμοποιείται σε αμπελώνες, οπωροκαλλιέργειες και κήπους για την πρόληψη των προσβολών από περονόσπορο, ωίδιο και άλλους μύκητες.

Δεν έχει διασυστηματική δράση, αυτό σημαίνει ότι με ένα καλό πλύσιμο μπορούμε να καταναλώσουμε τα προϊόντα χωρίς κανένα φόβο και είναι από τα ελάχιστα μυκητοκτόνα με την ιδιότητα αυτή.

Είναι ένας συνδυασμός γαλαζόπετρας και ασβέστη διαλυμένα στο νερό. Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο σκεύασμα ή να φτιάξετε το δικό σας, πολύ εύκολα στις δόσεις που χρειάζεστε με φθηνά υλικά που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε

Ποια η χρησιμότητα του ; 

Χρησιμοποιείται στην Βιολογική Γεωργία όταν χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη δοσολογία, υπέρβαση της δοσολογίας σκοτώνει και τους ωφέλιμους οργανισμούς του εδάφους και σταματά την χουμοποιηση της οργανικής ουσίας, με αποτέλεσμα τα φυτά να μην διατρέφονται σωστά.

Είναι από τα πιο αποτελεσματικά για καταπολέμηση μυκήτων της ρίζας και φύλλων, με διαφυλλικό ψεκασμό και σε κατάλληλη δοσολογία σκοτώνει και τα επιβλαβή έντομα. Χρησιμοποιείται ευρέως σε μικρά σπορόφυτα λαχανικών.

Η Θειοχαλκίνη θεωρείται πιο αποτελεσματική αφού περιέχει Θειο (Θειαφι)+Χαλκο(Γαλαζοπετρα).

Πως το χρησιμοποιούμε ; 

Η επάλειψη των κορμών με Βορδιγάλειο πολτό γίνεται για να προλάβουμε τις υψηλά σχετικές υγρασίες και τον βροχερό καιρό. Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πληγών, σχισίματος και αποκόλλησης του φλοιού των δέντρων με αποτέλεσμα την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών, η οποία ευνοείται παράλληλα από βροχερό και υγρό καιρό, όπως για παράδειγμα το βακτήριο της Καρκίνωσης στην Ελιά και οι Σήψεις Λαιμού των δέντρων.

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال