Έρχονται αποζημιώσεις σε δενδροκαλλιέργειες


 

Αναμένονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα για τη διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων

Το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις από το ΥπΑΑΤ για την διαδικασία χορήγησης ενισχύσεων σε ροδακινοπαραγωγούς, μηλοπαραγωγούς, αχλαδοπαραγωγούς αλλά και αγρότες άλλων καλλιεργειών.

Στην διαβεβαίωση αυτή προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε σειρά συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με φορείς παραγωγικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί μήλου και αχλαδιού ζητούν αποζημιώσεις λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προϊόν με την μη διάθεσή του στις αγορές, ενώ οι παραγωγοί ροδάκινου της Πέλλας και της Νάουσας, για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις περσινές βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις ποικιλίες που αποζημιώνονται με βάση την αξιολόγηση και το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, καθώς και συγκεκριμένα ποσά ανά στρέμμα, ενώ οι πληρωμές θα ακολουθήσουν, όπως είπε,  αμέσως μετά.

Σε ότι αφορά τα μήλα και τα αχλάδια της Ημαθίας και της Πέλλας, είπε ότι θα αποζημιωθούν (με οριζόντιο τρόπο και ανάλογα με την ποικιλία) από τη στιγμή που έχουν σταλεί από τις τοπικές ΔΑΟΚ οι τεκμηριώσεις των ζημιών και  πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα σχετικές ανακοινώσεις για την διαδικασία των αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΥπΑΑΤ έχει ανακοινώσει ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους παραγωγούς μήλου της ΠΕ Λάρισας, η οποία ανέρχεται στα 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα.

Πηγή www.in.gr 

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال