Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Γαλλία: Μειωμένη η κατανάλωση κόκκινου κρασιού – Αντιστέκονται οι οινοποιοί

Γαλλία: Μειωμένη η κατανάλωση κόκκινου κρασιού – Αντιστέκονται οι οινοποιοί


 

Οι πωλήσεις μειώνονται σε ποσότητα αλλά αυξάνονται σε αξία

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνεται στη Γαλλία, όμως τόσο οι αμπελουργοί όσο και τα οινοποιεία το σημειώνουν δεν τα παρατούν.

Σε εξήντα χρόνια, η κατανάλωση των γαλλικών κρασιών μειώθηκε κατά 70%, πέφτοντας από πάνω από 120 λίτρα ετησίως και ανά κάτοικο το 1960, σε λιγότερο από 40 λίτρα ετησίως το 2020.

Αυτό το φαινόμενο της υποκατανάλωσης εντείνεται για τα κόκκινα κρασιά από το 2010 έως το 2021, με τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά 33% σε υπεραγορές και σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI για το France Agri Mer.

Όπως επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ σε ανάρτησή της, παρόλα αυτά υπάρχει μια άλλη τάση που αναδεικνύεται. Στο Languedoc, στην περιοχή Cazouls-les-Béziers (Hérault), η Jocelyne Travers, υπεύθυνη του συνεταιριστικού οινοποιείου Vignerons du Pays d’ Ensérune, παραμένει αισιόδοξη γιατί ενώ οι πωλήσεις μειώνονται σε ποσότητα  αυξάνονται σε αξία. «Το συνεταιριστικό οινοποιείο λειτουργεί καλά, και αν τα κόκκινα είναι στάσιμα, τα λευκά εκρήγνυνται!», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, εστιάζουμε στον οινοτουρισμό, βασιζόμενοι σε πολλές δραστηριότητες: εργαστήρια φαγητού και κρασιού το χειμώνα, βραδιές το καλοκαίρι, επισκέψεις στην cava, πρωινά με στρείδια και κρασί…. Τώρα πουλάμε περισσότερες συσκευασίες που συνδυάζουν κρασί και τοπικά προϊόντα παρά μόνο συσκευασίες κρασιών. Αναδεικνύουμε τους ντόπιους παραγωγούς μας. Ο πελάτης είναι ευαίσθητος σε αυτήν την προσέγγιση».

Πηγή www.in.gr

Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال