Χάρτης Ιστοτόπου - Μελισσοκομία Χάρτης Ιστοτόπου - Καλλιέργειες Χάρτης Ιστοτόπου - Δενδροκαλλιέργεια Χάρτης Ιστοτόπου - Αγρότες Χάρτης Ιστοτόπου - Ειδήσεις Άλλη μία καλή χρονιά για τα γκρέιπφρουτ στην Αργολίδα

Άλλη μία καλή χρονιά για τα γκρέιπφρουτ στην Αργολίδα


 

Για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο συγκομιδής, έχουν αυξημένη παραγωγή που συνοδεύεται από καλές τιμές και, μάλιστα, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους σε οικονομικό επίπεδο. Η παραγωγός Αναστασία Καπετάνιου δήλωσε ότι «αυτή η χρονιά θυμίζει σε ποσότητα παραγωγής την περσινή, αφού είναι αρκετά μεγάλη. Όπως φαίνεται, η διάθεσή τους στην αγορά θα γίνει με άνεση, αφού υπάρχει ζήτηση, ενώ ήδη κάποιες ποσότητες πάνε προς Ρουμανία όπου τα τρώνε σαν φρούτο και δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για χυμό. Το γκρέιπφρουτ έχει πολλές ιδιότητες και μία από αυτές κάνει πάρα πολύ καλό και στο ζάχαρο».

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, η κα Καπετάνιου σημείωσε ότι «αυτήν τη χρονιά κράτησα την ίδια τιμή με πέρσι και κινήθηκα στα 55 λεπτά έως τα 48 λεπτά. Αυτές ήταν και οι τιμές που υπήρχαν την περασμένη χρονιά, αλλά φέτος έχει αλλάξει το κόστος καλλιέργειας, που έχει αυξηθεί αρκετά». Σχετικά με την προοπτική της καλλιέργειας, επισημαίνει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού τα τελευταία χρόνια είναι αρκετοί εκείνοι που επενδύουν σε αυτή την καλλιέργεια, απλώς δεν έχει έρθει η ώρα να παράγουν. Προφανώς, όταν υπάρξουν μεγαλύτερες ποσότητες, θα αλλάξουν πολλά».

Η καλλιέργεια απλώνεται στην περιοχή του Ελληνικού και παραγωγοί που καλλιεργούν το κόκκινο γκρέιπφρουτ παρατηρούν, όπως εξηγεί η Αναστασία Καπετάνιου, ότι «πλέον χρησιμοποιείται σαν χυμός και σε ποτά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι χρήσεις του. Αυτό σημαίνει ότι όσο περνά ο καιρός δημιουργείται μια νέα αγορά».

(Γιώργος Αργυρίου - ypaithros.gr)


Νεότερη Παλαιότερη
image

نموذج الاتصال